Kalender 2023-2024

Helt gratis kan du här göra din egen almanacka med bilder och födelsedagar. Själv ger jag bort ett par varje år (typ farmödrar).
För att det ska bli riktigt personligt vill jag självklart automatiskt kunna markera ut födelsedagar (och hur gamla de blir). Formatet på födelsedagarna vill jag dessutom ha på ett sätt så att jag aldrig behöver förändra dem mellan åren, d.v.s. programmet räknar automatiskt ut vad folk fyller.
Namnsdagar och helgdagar är också självklara att se, likaså flaggdagar och specialdagar också. Månfaser är en liten bonus.

En sådan kalender fanns inte att köpa, så därför gjorde jag min egen!

Gör DIN egen kalender så här

  • Fyll i födelsedagar i rutan nere i motsvarande format (ordningen spelar ingen roll). Det vill säga datum följt av den text som ska visas. Att skriva i en separat textfil först och sedan klistra in rekomenderas.
  • Välj sedan svensk eller norsk kalender och du kommer få hem en zip-fil där du ska packa upp alla filer och starta "kalender.xls" i Excel. I zip-filen finns även en textfil med dina datum som du skapat (kan vara bra att ha nästa år).
  • Observera att du måste packa upp alla filer i zip-arkivet till din hårddisk och därifrån dubbeltrycka på excelfilen.
  • Välj ut 12 egna bilder och döp dom till "kal01.jpg", "kal02.jpg" osv och lägg i samma katalog (du kan även välja nedan att bifoga 12 exempelbilder till zip-filen för att göra ett test första gången)
  • Mer beskrivning finns excelbladet.
  • Återkom med synpunkter och eventuella felaktigheter! Är du nöjd så får du gärna skriva en rad i min gästbok.
  • Jag "släpper" bara på ett år i taget eftersom helgdagar och annat kan ändras och att jag därmed vill "skydda" er från att få felaktiga kalendrar.
  • Läs om "buggar" på min tipssida.
Födelsedagar:(ta bort ifyllt mallexempel)

Kalenderår:

Ifyllda:
 Svenskt exempel (797kb)
 Norskt exempel (807kb)
 Finskt exempel (791kb)
Tomma:
 Tomma svenska kalendrar

Så här kan en månadssida se ut:
Läs sedan hela min tipssida om du har frågor.

Skriv gärna något i min gästbok:
Rubrik:
Namn:
Email:
(ses bara av mig)
Text: